Köreldim

WooCommerce Ayarlamaları

Haemos Haemos - - 3 dk okuma süresi
82

Uzun zamandır WordPress altyapılı siteler ve onların düzenlemeleri ilgimi çekiyordu. Keza bu blog sayfam ve daha öncesinde ihaleler ile almak istediğim, ilgimi çeken tüm sitelerin WordPress altyapısında olmasına dikkat ediyordum. Bunun birden fazla nedeni var tabii ki. Bu yazım ise gelecekte benim gibi ihtiyaç duyan ancak internette bir türlü doğru düzgün bir Türkçe kaynağa rastlayamayan kullanıcılar için gelsin 😄 Amacımız; WooCommerce Ayarlamaları üzerinden bir WordPress kullanıcısının e-ticaret sayfasını oluşturmaktı.

WooCommerce; WordPress sitelerinin e-ticaret maksatlı kurulmuş olan, site sahiplerinin siparişlerini kontrol ederek, ödeme alıp stok takiplerini yapabildikleri muazzam ücretsiz bir sistem.

Şimdi alt yapı “tık tık” hemen hazırlandı ve 1 gün gibi kısa sürede tüm içerikler de hazırlandı. Ancak problem; bu abimiz, ürünlerine ek olarak bazı şeyler satıyor. Örnek vermek gerekirse; sattığı tablolarda LED ışıklandırma seçeneği var. Ancak bu onun için ekstra maliyet olduğu için “Bir seçenek olsun, onu seçtiklerinde sepetlerinde ürüne +50 TL ekleyelim” gibi bir düşüncesi oldu.

WooCommerce alt yapısındaki bir e-ticaret mağazası için bu hususta birden fazla seçenek var. Önce bunları çeşitli varyasyonlara ayırdık ancak bir türlü istenen varyasyonu uyarlayamadık. Yaklaşık 5 seçenek, 5’inin kendi içinde seçenekleri ve bunların her birinin kombinlenmesi işlemi bizi sonsuza doğru uzayıp giden bir doğruya itti.

Eklenti havuzunda biraz araştırma yaptım ancak çoğu eklenti varyasyon yerine özellik eklemesine izin verse de; bunları fiyatlandırmıyordu. Artık gecenin ilerleyen saatlerinin verdiği motivasyon ve kahvenin sıcaklığı ile İngilizce makalelere başlamıştım 🤓

Eklenti Takviyesi

Sonrasında ise aşağıdaki eklentiyi gördüm. Şu anda burada reklam yapmak istemem zira herhangi bir satış ortaklığımız yok ancak eklentinin adı “Woocommerce Production Options eklentisi” normal şartlarda ne kadar keyword gibi görünse de; bunu bulmak epey bir zamanımı aldı 😃 Eklenti ücreti 25$ eğer ki kredi kartınız ile yurtdışı ödemeleri yapamıyorsanız ininal konumu da incelemenizi öneririm.

Eklentiyi kurduktan sonra, sol menüde “Ürünler” sekmesinin altında bir sekme açılıyor ve oradan tüm işlemleri halletme imkanınız doğuyor.

 

“Sürükle bırak” mantığı ile işleyen bu arayüz ile çok basit şekilde ürünlerinize ilave ücretli ekstralar ekleyebilir ve bunları da faturanız da gösterebilirsiniz. WooCommerce ayarlamaları eklenti havuzunun son derece geniş olması nedeniyle oldukça kolay şekilde bir kaç eklenti ile yapılabilmekte.

 

İlgili Yazılar

2 Yorum

  1. ömer - -

    serhat kardeşim sağolsun hallettik 😉

    1. Haemos - -

      Çok büyük bir keyifti abi, en azından ihtiyacı olanlar olursa buradan bakıp az buçuk bilgi sahibi olabilirler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir